Yapay Zeka İçeriği, Google’ın Düşünmemizi İstediği Kadar Ciddi Bir SEO Tehdidi Değildir

Yapay Zeka ile içerik üreten araçların sayısının giderek artıyor.  İçerik kalitesi açısından giderek daha iyi iş çıkartmaları kadar, Google’ın “otomatik olarak üretilmiş içerik” olarak nitelendirdiği bu tür içerikleri şiddetle yasaklaması da konunun sürekli gündemde kalmasına yol açıyor.

O kadar ki, son aylarda gerçekleşen faydalı içerik ve SPAM algoritma güncellemelerinin yapay zeka ile içerik üreten siteleri vurmuş olması, tesadüf olamayacak kadar önemli bir gelişme olarak önümüzde duruyor.

Ipullrank’ten Mike King bu hafta konu ile ilgili çok faydalı bir makale yayımladı ve yapay zeka ile içerik üretimi ile ilgili tavsiyelerini paylaştı.

King’e göre yapay zeka ile içerik üretimi SEO performansımıza Google’ın düşünmemizi istediğinden çok daha az olumsuz etki ediyor.

Akıllı olur, aşağıda önerdiği yöntemleri kullanırsak bu süreci daha başarılı götürmemiz ve olumsuz bir duruma yol açmamamız mümkün. King’in önerdiği 6 yöntemi aşağıda paylaşıyorum:

1.Modele ince ayar yapın — Markanın sesini daha iyi yansıtan bir metin oluşturmak için modelinize ince ayar yapmalısınız. Hazır pazarlama araçlarını (GPT-3 gibi) kullanmak yerine, mühendislik ekibinizle birlikte çalışarak size istediğinizi veren bir model oluşturmalısınız. Alternatif olarak, ince ayarın mümkün olmadığı durumlarda ön ekleme yapabilirsiniz.

2.Kısa aralıklarla kopya oluşturun — Tek bir ipucu yazıp 500 kelime istemek yerine, bir dizi ipucu yazın ve bu ipucu tarafından üretilen içeriğin uzunluğunu değiştirin. Kopya ne kadar uzun olursa, dil modelinin raydan çıkma olasılığı o kadar artar.

3. Verileri dahil edin — Web sitenizin temelinde bir veri modeli yatar, tekliflerinizi doğrudan yansıtan daha fazla çeşitlilik oluşturmak için istemlerinizin bir parçası olarak bu veri modelinden yararlanın.

3.Faydalı içeriğe odaklanın — yapay zeka ile içerik üretimi araçları yaratıcı beyin fırtınalarını bilgilendirebilir, ancak henüz “yaratıcı” içerik oluşturmak için gerekli araçlar değildir.

4.Her şeyi editoryal bir katmandan geçirin. Ölçeklendirmeniz gerekiyorsa, iş akışının bir parçası olarak Editor Ninja gibi bir hizmeti değerlendirin.

6. Bir optimizasyon katmanı uygulayın — yapay zeka ile içerik üretimi araçları, içerik optimizasyon araçları tarafından teşvik edilen benzer ortak kelime kullanımına neden olabilir de olmayabilir de. İçeriği performans gösterecek şekilde konumlandırmak için varlık, kelime kullanımı, dahili bağlantı ve anlamsal işaretlemeyi daha fazla optimize etmek faydalı olacaktır.

Yeri gelmişken, Google algoritmalarına uyumlu yapay zeka ile içerik üretimi temalı sunumumu da paylaşmak isterim. Bu sunumda yapay zeka ile Google standartlarında kaliteli ve özgün içerik üretmenin yöntem ve araçlarını paylaşıyorum ve ara ara güncelliyorum.

Diğer Videolar