Kullanılmayan Google My Business Hesaplarının Doğrulaması İptal Oluyor

google my business

Google, aktif olmayan ve Google My Business çağrılarına yanıt vermeyen yerel Google My Business hesaplarının doğrulamasının iptal edileceğinin sinyallerini vermişti.  Yerel bir Google My Business sayfa yöneticisiyseniz ve sayfalarınızı aktif olarak yönetmiyorsanız ya da Google’ın yaptığı düzenleme çağrılarını dikkate almıyorsanız, sayfanızın doğrulaması her an iptal olabilir.

Google Plus ve Google My Business entegrasyonu sayesinde firmanızın Google Plus sayfasında birçok ek özellik kullanmanız mümkün. Özellikle belli bir bölgeye hitap eden firmalar, ürün ve hizmetlerinin tanıtımını Google Plus üzerinden yapabiliyor. Ayrıca hizmetlerinize dair birçok detayı Google Plus profil detaylarına girerek kullanıcıyı daha kolay bilgilendirmeniz mümkün.  Çalışma saatleri, en yakın mağaza, harita üzerindeki konum gibi birçok faydalı kısayol özelliğini arama sonuçlarında görebileceğiniz fonksiyonlara dönüştüren Google My Business hesabınız eğer doğru yapılandırılmışsa, Google Plus sayfanız “doğrulanmış” olarak görünmektedir. Ancak sıklıkla kontrol edilmeyen veya güncellenmeyen bu sayfaların doğrulaması, 28 Temmuz 2015 tarihinden itibaren iptal edilebilir. Duyuruya göre yapılacak çalışma 28 Temmuz’da başlayacak ve tamamlanana kadar devam edecek. Yani hesabınızı kontrol etmeniz için biraz daha zamanınız var.

doğrulanmış my business sayfası

Hesabınızın doğrulanmış statüsünden çıkmasının sebebine kısaca göz atarsak, Google My Business ve Google Plus sayfanızın sıklıkla kullanılmıyor olması, işletmenizin artık aktif olmadığı izlenimini uyandırabilir. Kullanıcıların organik aramalarda karşılaştıkları bir takım fonksiyonların işlevsiz olması da, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen bir durumdur. Hem kullanıcılarınız için hem de Google tarafında bu duruma düşmek istemiyorsanız, sayfanızla daha sık ilgilenmeyi düşünebilirsiniz.

Eğer bu süre içerisinde hesabınızın “doğrulanmış” statüsünden yanlışlıkla çıktığını düşünüyorsanız veya hesabınızı tekrar “doğrulanmış” statüsüne döndürmek istiyorsanız, Google My Business Yardım sayfasını kullanabilirsiniz. Unutmayın, sayfanızın “doğrulanmış” olarak kalmasını sağlamak için belirli bir sıklıkta sayfa kontrolü yapmanız yeterli.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir