Popüler Yazılar

Son Yazılar

Semrush Partner

Arama Motoru Optimizasyonu
648 okunma

2024 Yılında İzlenmesi Gereken 7 Temel Arama Trendi

Bu dönüştürücü değişikliklerin, 2024 yılında SEO dünyasında büyük etkiler yaratması muhtemel.

Son haftalarda 2024’te bizi bekleyen gelişmelere odaklanmış durumdayım. Önemli bir dönüm noktasında olduğumuz aşikar; öncelikle kendimi, sonra sizleri bu yeni döneme hazırlamaya çalışıyorum.

İşte 2024 yılında SEO profesyonellerinin takip etmesi gereken 7 ana trend ve 3 öncelik:

  1. SERP ve Görsel Optimizasyon: Google SGE ve SERP’lerde zengin sonuçlar evrimleşmeye devam edecek. Hızlı yüklenen, alakalı, faydalı ve benzersiz içerik yayınlamaya devam etmek önemli.
  2. Faydalı İçerik ve İçerik Zekası: 2024’te sağlam bir içerik stratejisi şart olacak. İçerik performansını değerlendirme, kişiselleştirilmiş içerik oluşturma ve çeşitli faydalı içerik türlerini optimize etme ön planda olacak.
  3. Etkileşim ve Deneyim: Kullanıcı etkileşimleri ve deneyim, Google’ın arama sonuçlarını şekillendirmede önemli faktörler olacak. Arama motorları, arayanların ihtiyaçlarını karşılayan ve onları etkileyen uzman düzeyde içerikleri ödüllendirecek.
  4. Kişiselleştirilmiş Deneyim: Google, aramaların önümüzdeki 10 yıl içinde önemli ölçüde kişiselleşeceğini belirtiyor. Bu, arama sonuçlarında kullanıcılara daha fazla bilgi göstermek için yeni “Takip Et” butonunu içeren kişiselleştirilmiş bir arama deneyimi sunacak.
  5. Çok Kanallı Yaklaşım: SERP’ler (Arama motoru sonuç sayfalar ı)giderek daha rekabetçi hale gelecek. Müşteri yolculuğunu çeşitli kanallar ve içerik türleri üzerinden optimize etmek gerekecek.
  6. Yerel Strateji: Markanızın yerel bir varlığı varsa, yerelleştirilmiş deneyimler eklemek uzmanlık, etkileşim ve trafik oluşturmada yardımcı olacak.
  7. Marka Bahsederi ve Sosyal Kanıt: LLM’ler (Large Language Models) çeşitli kaynaklardan sonuçlar oluşturmak için eğitiliyor. Müşterilerin hangi sorulara cevap aradığını anlamak ve bu bilgiye nereden ulaşacaklarını belirleyerek hedef odaklı stratejiler oluşturmak önemli olacak.

İşte 2024’te öne çıkmanızı sağlayacak 3 öncelik:

  1. Entegre ve Sağlam Deneyimi Sağlayan Teknik Altyapı: 2024 için sağlam bir teknik altyapıya sahip olmak zorunlu. Veri merkezli, bileşen tabanlı mimari ve hızlı sunucu yanıtı (CDN) gibi unsurlar bu altyapının bir parçası olacak.
  2. Yeni Metrikleri Benimsemek: AI’nın arama sonuçlarında cevaplar sunmasıyla trafik azalabilir. Eskisi gibi Search Console’dan trafik artış grafiği paylaşıp müşteri yaratmak gibi seçenekler ortadan kalkabilir. Organik sonuçlar daha parçalanmış hale gelecek ve sayfanın altına itilecek. Yeni başarı ölçütlerini benimsemek gerekecek.
  3. AI Destekli Çalışan ve Organizasyon Hizalaması: Yapay zekayı günlük hayatınızda nasıl uygulayacağınızı öğrenmek, içerik taslakları oluşturmada, görüntü ve özet üretmede daha verimli ve başarılı olmanızı sağlayacak.
Paylaş!